Een afbeelding van het interieur van libertas
Een afbeelding van het interieur van libertas
Een afbeelding van het interieur van libertas
Een afbeelding van het interieur van libertas

LIVE Sessions #10 – Michael McGovern

De Libertas LIVE Sessions zijn terug!
Op de nieuwe locatie van het Arnhems Boeken Café Libertas spelen elke maand nieuwe artiesten de sterren van de Klarendalse hemel. Helemaal live en helemaal Unplugged.
*Editie vrijdag 8 juli
*20.00 – 21.00u
*Toegang: vrij
Michael McGovern is een jonge singer-songwriter uit Glasgow, Schotland. Hij heeft zijn eigen Folk-sound gecreëerd door veel te spelen in de bloeiende livemuziek scene van zijn geboortestad. Zijn debuutalbum “Highfield Suite” (juni 2021), is een samenvatting van zijn werk sinds hij begon met schrijven in zijn tienerjaren.
Het album – Highfield Suite – wordt gedomineerd door fingerpicking op een nylon-snaar gitaar en uitgebreide vocale harmonieën. Hiermee neemt Michael de hoed af voor zijn grote inspiraties Leonard Cohen, Bob Dylan, Paul Simon en Fleet Foxes.
Doordat de pandemie een einde bracht aan livemuziek, bracht Michael een groot deel van 2020 in isolatie in de opnamestudio. Het grootste deel van zijn album is opgenomen met een enkele microfoon in een kleine houten cabine in County Galway, Ierland, tijdens ‘quarantaine’.

Recentelijk heeft Michael de legendarische Ierse folk legende Mary Black bijgestaan tijdens een kleine uitverkochte tour in Ierland.