Een afbeelding van het interieur van libertas
Een afbeelding van het interieur van libertas
Een afbeelding van het interieur van libertas
Een afbeelding van het interieur van libertas

Live muziek: ELSA

Live muziek (Jazz/Blues) van ELSA

*Dinsdag 8 november
*19.30u
*ABC Libertas

Toegang: vrij

Elsa Steixner – zang
Julian Bazzanella – piano
Jakob Lang – double bass
Daniel Louis – drums

“Variëteit en precisie – zelden hoor je een band jazz/blues spelen die gebaseerd is op songteksten en vocalen en tegelijkertijd ook nieuwe, eigentijdse sprankjes van betekenis creëert. Krachtige blues, tedere passages, elegante transities en kleine verrassingen.”

Omdat de leden van het kwartet allen de muziek benaderen vanuit emotie en eerlijkheid, doe ze dat ook bij elkaar. Die hechtheid, als muzikanten en als vrienden, maakt ze een band die makkelijk te benaderen is, zowel op het podium als daarbuiten.

Elsa en Julian leerden elkaar in 2019 kennen aan het conservatorium van de ArtEZ hogeschool voor de kunsten in Arnhem. Sindsdien treden ze op als duo. Jakob, die in Wenen woont en contrabas studeert, sluit in 2021 aan. Daniel volgt niet lang daarop. Hoewel een lange-afstandsrelatie als band zeker nadelen kent, leidden de verschillende uitvalsbasissen van de bandleden ook tot nieuwe kansen: in 2021 en 2022 speelden ze verschillende keren in Nederland, Duitsland en Oostenrijk. Zo bereikten ze mensen van verschillende achtergronden en muziek- en kunstmilieus.

Hoewel de jazz- en bluestradities zeker terug te horen zijn, voegen de originele composities van ELSA een extra laag toe aan de muziek van de band, waardoor het meer wordt dan gewone jazz. Volwassenheid en trots worden afgewisseld met ingetogenheid – een jeugdig minimalisme dat er ook in slaagde de jury van de Viersen Jazzband Challenge te overtuigen: in 2022 veroverde het kwartet de eerste plaats.