Een afbeelding van het interieur van libertas
Een afbeelding van het interieur van libertas
Een afbeelding van het interieur van libertas
Een afbeelding van het interieur van libertas

Live muziek: Voice-Guitar Project – door Olaf Tarenskeen & Yvonne Smeets

Live muziek: zaterdag 22 april | 20.00u | Voice-Guitar Project

Duo optreden ‘Voice-Guitar Project’ van vocalist Yvonne Smeets en Olaf Tarenskeen op gitaar.

Een eclectisch programma met elementen van verrassing en herkenbaarheid, melancholie en vrolijkheid, met klassieke elementen in een hedendaags jazzidioom dat expressief is in woord en geluid. Dit wordt gerealiseerd door conventies te verruimen, verschillende muzikale bronnen te verbinden waarbij tekst, muziek en improvisatie verenigd worden in een jazzcontext.

Dit duo-project toont de volgende thema’s: de ontmoeting tussen jazz-zang en de akoestische gitaar en maakt deel uit van het onderzoeksproject van Olaf Tarenskeen:

“Transmutaties van de Klassieke Gitaar in Hedendaagse Jazz ” ondersteund door het research Lab LOOS en de Gemeente Den Haag . Op het programma staan originele muziek geschreven door Yvonne Smeets, Ralph Towner, Pat Metheny, Kate Bush en Olaf Tarenskeen met teksten van Yvonne Smeets.

Over Yvonne Smeets

‘Grote muzikale artisticiteit en eigenheid’, met deze onderscheiding verliet Yvonne Smeets in 2006 summa cum laude het conservatorium. Een jaar eerder won ze al de publieksprijs en de tweede prijs op het Nederlands Jazz Vocalisten Concours.

“Timing, improvisatie en originaliteit”, las het juryrapport.

Over Olaf Tarenskeen

Deze van oorsprong klassiek gitarist bekwaamde zich na zijn klassieke studie tevens in de jazz en belandde hierdoor op het pad van de Europese jazzmuziek. Hij nam de nylonsnarige klassieke gitaar en zijn spelers als format voor jazzcomposities, Chord Melody arrangementen en solo improvisaties.

Meer informatie over de muziek: https://www.olaftarenskeen.nl/what-is-the-music-about/