Een afbeelding van het interieur van libertas
Een afbeelding van het interieur van libertas
Een afbeelding van het interieur van libertas
Een afbeelding van het interieur van libertas

Live Muziek: Pianoconcert Matteo Myderwyk

Pianoconcert: zondag 4 juni | 11.00 – 12.00 | Matteo Myderwyk

Modern componist en pianist Matteo Myderwyk verruilde in 2022 de stad voor de natuur en verhuisde naar de rand van de Veluwe. Kort na zijn verhuizing maakte hij de Veluwe Suite, acht dromerige liedjes, als een vervolg op zijn eerste album; Notes of longing (2021).

Dit album werd succesvol ontvangen en deze maand presenteert hij zijn nieuwe, A brief nostalgia, welke vrijdag 16 juni 2023 officieel in release gaat. 4 juni speelt hij een preview van het nieuwe album bij ons én speelt hij muziek van Veluwe Suite!

Matteo

De jarenlange opleiding als klassiek pianist aan het conservatorium leerde hem vooral om muziek van zijn helden Bach en Messiaen achter te laten en zijn eigen muzikale taal te vinden. Allereerst besloot hij om alle klassieke regels van zich af te gooien, zo belandde hij in de wondere wereld van de free-jazz. Muziek maken zonder vooraf gemaakte afspraken; om als doel te hebben om in het moment muziek te maken. Dit was gelijk de belangrijkste les die hij leerde in deze experimentele periode; muziek staat niet op papier maar wordt in het moment gemaakt.

In zijn eigen studio nam hij verschillende albums op met zeer beperkte apparatuur: vaak niet meer dan een piano en een synthesizer. Zijn muziek evolueert constant en zijn liveshows zijn zeer gevarieerd. Vaak genoeg breekt hij met de traditionele wetten door voortdurend te improviseren met keuzes van instrumenten en zo verschijnt hij met een arsenaal aan synthesizers, beatmachines en orgels op evenzoveel verschillende podia. Van een festival, naar een club, een kerk of concertzaal.