Een afbeelding van het interieur van libertas
Een afbeelding van het interieur van libertas
Een afbeelding van het interieur van libertas
Een afbeelding van het interieur van libertas

Live muziek – Eddie Solomon

Live concert – Eddie Solomon: violist, gitarist en zanger

*15 februari
*20.00u
*Toegang: vrij

Intieme akoestische emotionele songs die je eventjes stil maken en je laten bezinnen over het leven, de liefde en de dood. Eddie Solomon spreekt met zijn viool, laat hem huilen en betovert je. Zijn muziek is dan weer stil, dan weer sterk en krachtig, maar altijd origineel.

Met zijn loopstation creëert Eddie Solomon een intieme sound. Eerlijke songs die je bij je kladden grijpen en je ontroeren. Hij is gewapend met akoestische gitaar, viool en een krachtige stem. Veel liedjes gaan over de liefde, maar ook over de dood, soms in het Engels, soms in het Nederlands. Poëtische teksten, met een diepere laag en betekenis. Zijn stemgeluid en muziek doen soms denken aan Jim Morrison, maar de viool geeft het een verrassende wending.

Over Eddie Solomon:

Eddie Solomon zingt Engelstalig en Nederlandstalig en is beïnvloed door de muziek van o.a. Scott Walker, Jeff Buckley, Nick Cave en The Doors.

De mensen die luisteren naar Eddie Solomon worden vaak gegrepen door het verrassende vioolspel. Een concert is een intense beleving. Het is dynamisch en zijn muziek blijft telkens boeien door een gevarieerde structuur en melodische opbouw. Verder tovert Eddie Solomon een gehele one-man show tevoorschijn met zijn loopstation.