Een afbeelding van het interieur van libertas
Een afbeelding van het interieur van libertas
Een afbeelding van het interieur van libertas
Een afbeelding van het interieur van libertas

Lezing: ‘Limites sin Limite’

Lezing over de situatie bij de grens tussen Mexico en de VS

Een lezing van ‘Creatieve Projecten Mexico’

De lezing is gemaakt op verzoek van de jongeren die in Nuestros Pequeños Hermanos in Cuernavaca (Mexico) wonen. Zij willen op deze manier stem geven aan de mensen die de grens bij Mexico-VS oversteken. En willen laten zien/horen dat niemand zomaar zijn land verlaat.

De lezing is gebaseerd op hun verhalen en drie boeken:

*Paul Theroux – Op de vlakte der Slangen
*Valeria Luiselli -Vertel me het einde
*Franciscu Cantú – De streep wordt een rivier.

In de lezing komen onder andere de volgende vragen aan bod: Hoe is de grens eigenlijk ontstaan? En wat heeft ervoor gezorgd dat mensen illegaal
de grens oversteken? Waarom vestigen veel fabrieken zich net over de grens in Mexico? Ciudad Juarez en de onopgeloste vrouwenmoorden en waarom dit zoveel mogelijk in de doofpot wordt gestopt. Kinderen die zonder ouders uit Mexico, Guatemala, Honduras de grens zijn overgestoken, wat staat hen te wachten? Wat is de invloed van de Amerikaanse politiek en waarom heeft Trumps beleid ervoor gezorgd dat mensen in opvanghuizen voor migranten onderweg niet meer veilig waren? En hoe is het om aan de grens te werken als Border Patrol agent?

De lezing is gratis toegankelijk en – voor degenen die iets kunnen missen – een (kleine) bijdrage na afloop. Door het geven van deze lezing en de inkomsten kunnen de creatieve projecten in Mexico gecontinueerd worden.

Meer info: www.creatieveprojectenmexico.nl

Creatieve Projecten Mexico:

“Sinds 2009 zijn wij druk bezig om in het kindhulpprogramma van Nuestros Pequeños Hermanos in Mexico (in Nederland vertegenwoordigd door WereldOuders te Hilversum) kwetsbare jongeren – door middel van creatieve projecten – hun zelfvertrouwen terug te geven. Door de nare omstandigheden waaruit zij komen, zijn zij vaak gesloten naar anderen toe. De creatieve projecten zijn voor de jongeren een uitlaatklep en een manier om hun verleden een plekje te geven.