Een afbeelding van het interieur van libertas
Een afbeelding van het interieur van libertas
Een afbeelding van het interieur van libertas
Een afbeelding van het interieur van libertas

Klassiek pianoconcert: Rachmaninoff, Schubert & Gubaidulina

Klassiek pianoconcert door pianist Myrto Tzelisi

*Zondag 05 februari
*12.00u
*Toegang: vrij

Het programma duurt één uur en bestaat uit twee Preludes van S. Rachmaninoff en twee monumentale werken van F. Schubert en S. Gubaidulina.

Deze stukken zijn vol klankkleuren, nuances en muzikale ideeën die uitgewerkt worden door meesters van muziekcompositie.

  1. Rachmaninoff – Prelude Op. 32 N. 5
  2. Schubert – Sonate D 959 in A majeur
  3. Rachmaninoff – Prelude Op. 32 N. 12
  4. Gubaidulina – Chaconne

Over de pianist:

Myrto Tzelisi, geboren in Rethymno, Kreta, begon op 7-jarige leeftijd met pianospelen op Monochordo Conservatorium. In 2012 behaalde ze haar piano Degree met Cum Laude onder leiding van E. Featham. Ze vervolgde haar muziekstudie aan het Attiko Conservatorium in de klas van D. Mallouhos en in 2014 behaalde ze daar haar diploma Cum Laude. Tegelijkertijd studeerde ze natuurkunde aan de Universiteit van Athene. In 2018 voltooide ze haar Master pianostudie bij Martijn van den Hoek aan HKU Utrechts Conservatorium en daarna volgde ze een contractstudie bij Stephane de May op Codarts Rotterdam. Myrto heeft met succes deelgenomen aan nationale competities zoals FILONAS (2014) maar ook aan concerten en festivals in Griekenland, Nederland en Spanje, zoals de Liszt Week (Tivoli Vredenburg). Haar passie voor communiceren via muziek maakt haar een actieve kamermuziekspeler en pianobegeleider met jarenlange ervaring in het werken met zowel instrumentalisten en vocalisten als met kerkkoren.

Myrto: “Mijn doel is al die speciale ‘pianistische’ momenten van de preludes te laten horen en het publiek door de verfijnde structuur van de sonate te leiden. Daarnaast wil ik de virtuose chaconne uitvoeren, een stuk van enorme belang voor de 20e eeuwse muzikale taal. Ik vind het ook belangrijk mijn eigen verhaal over deze muziek te vertellen en mijn enthousiasme met de mensen te delen. “