Een afbeelding van het interieur van libertas
Een afbeelding van het interieur van libertas
Een afbeelding van het interieur van libertas
Een afbeelding van het interieur van libertas

Café Theater Festival – Performances: Bâž

Poëzie-performances tijdens het Café Theater Festival door trans-disciplinaire artiest Bâž

Het CTF vermengt podiumkunsten en de horeca tot een plek waar niets is wat het lijkt. Je tafel wordt ineens een podium en een luidruchtige stamgast blijkt een acteur. Cafés en andere horecazaken vormen het decor van korte voorstellingen van nieuwe makers.

Vrijdag 17 maart 2023
18:30 | 20:30

Zaterdag 18 maart 2023

15:30 | 18:00 | 20:00

Over de voorstelling

HafezKhani (Reciting Hafez)

Bâž vertegenwoordigt de stilte uit de gedichten van Hafez, er worden geheimen uit het verleden, maar ook toekomstvisioenen, ontrafeld. Hafez, bekend als Tongue of the Arcane, bezingt liefde, leven en vrijheid. Safa en Ali leggen deze mysteries bloot met muziek, wijn en een vol café.

Over de artiesten

Performer:  Safa Kamdideh

Muziek: Ali Kalantary

Bâž is ontstaan in de theaterwereld van Teheran, Iran als een interdisciplinair audiovisueel project. Safa Kamdideh en Ali Kalantari besloten na jaren van optreden en samenwerken met grote theatergezelschappen, om hun artistieke carrière in Europa voort te zetten. Safa is een Utrechtse performer en tarotlezer en Ali doet een PhD in Audio Communication op de TU Berlijn. In hun artistieke doelen streven ze naar de complexiteit van gender, identiteit en authenticiteit als immigrant in Europa.