Een afbeelding van het interieur van libertas
Een afbeelding van het interieur van libertas
Een afbeelding van het interieur van libertas
Een afbeelding van het interieur van libertas

Boekpresentatie: De Schepping van Michael – Michael Kaptein

Boekpresentatie: zaterdag 17 februari | 20.00 – 21.00u | De schepping van Michael

Tien jaar geleden is vrijwel ieder mens als een standbeeld stilgevallen en met de blik op de eindigheid overleden. De weinigen die de plaag hebben overleefd lijken allemaal de dood op afstand te houden door vreemde rituelen uit te voeren, offers te brengen of simpelweg te vergeten dat de plaag bestaat. Michael Ambrosius is een van die overlevenden. Hij zwerft rond in een wereld waarin de natuur langzaam bezit neemt van de akkers, de straten, en de huizen; een wereld waar chaos zijn intrede doet. Michael mijdt mensen en mijdt zijn eigen verleden. Wanneer hij gedwongen wordt zich bij een groepje overlevenden aan te sluiten, wordt hij geconfronteerd met zijn leven van voor de plaag – en met de vraag of hij iets met de uitbraak te maken heeft.

Een avontuurlijke roman met een sterke filosofische laag, die zich ergens tussen “The Road” van Cormac McCarthy en de verhalen van H.P. Lovecraft bevindt.

Michael Kaptein schrijft op het snijvlak van de filosofische roman en het horror- en science-fictionverhaal. Hij werd gepubliceerd bij De Optimist en Tijdschrift Ei en won in 2021 de tweede plaats bij de Harland Awards met het verhaal “Het Zwarte Vierkant van Lesley White.” Hij woont in Oosterbeek en haalt zijn inspiratie zowel uit zijn directe omgeving als uit zijn werk in de psychiatrie.

Tijdens de presentatie zal hij tekst en uitleg geven over de totstandkoming van deze duistere roman, die zich grotendeels in een post-apocalyptisch Arnhem en omstreken afspeelt. Uiteraard is er ruimte voor vragen en zal hij met gruizige stem een passage voorlezen, waarna de avond afgesloten wordt met de mogelijkheid een gesigneerd exemplaar te kopen.

Toegang: Pay-what-you-can