Een afbeelding van het interieur van libertas
Een afbeelding van het interieur van libertas
Een afbeelding van het interieur van libertas
Een afbeelding van het interieur van libertas

Alle events

13/08/2022

Movie Night @Libertastuin

Filmavond onder de sterren!

In de gezellige stadstuin van ABC Libertas maken we plaats voor het witte doek (OK, waarschijnlijk létterlijk een wit doek).

Neem -naar believen- een kussentje mee, Libertas zorgt voor de popcorn, de drank en de gezelligheid.

Movie: To Be Announced

21/08/2022

VINTAGEMARKT zomereditie – in de tuin van ABC Libertas

Vintagemarkt – zomereditie!

21 augustus // 10-16u

Op de gezellige Vintagemarkt in het Modekwartier vind je de leukste vintage kleding, tweedehands design, sieraden en unieke accessoires. Kom je ook gezellig struinen en schatzoeken in de Libertastuin?

 

De Vintagemarkt is klein en gemoedelijk, precies plezierig voor een zomerse zondag. De tuin staat vol met kramen, het terras van ABC Libertas is geopend en natuurlijk is er binnen (voor de liefhebbers) een grote collectie tweedehands boeken.

 

De eerste editie in mei 2022 was een succes: honderden mensen kwamen hun geluk beproeven en struinden lekker tussen de kramen in de tuin. Een tweede editie kan dan ook niet lang op zich laten wachten: in augustus dus een speciale zomereditie van de Vintagemarkt!

 

❥ Zondag 21 augustus
❥ Arnhems Boeken Café Libertas
❥ Klarendalseweg 477 – Modekwartier
❥ Tijd: 10.00 – 16.00u

 

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

27/08/2022

Kampvuurverhalen voor iedereen

Kampvuurverhalen voor iedereen
Gewoon lekker luisteren, ken je dat gevoel? Niks hoeven, iets lekkers drinken, genieten van een warm vuurtje en ondertussen luisteren naar de stem van de verhalenverteller. Paul Groos is zo’n verhalenverteller en deze zaterdagavond vertelt hij verhalen voor iedereen.
Verhalen met humor, verhalen om even over na te denken en verhalen vol actie en avontuur. En misschien wat verhalen om van te huiveren, want ook een goed griezelverhaal hoort bij een kampvuur.
Maar geen zorgen: de verhalen zijn geschikt voor jong en oud.
Zaterdag 27 augustus
Vanaf 20.00u
Toegang: gratis

03/09/2022

Klarendalse Boeken- en Platenmarkt

Boeken- en Platenmarkt

in de Libertastuin

zaterdag 3 september – 10.00-16.00u

incl. voorlezen voor kinderen om 12.00u en 14.00u

 

De Wasplaats en Arnhems Boeken Café (ABC) Libertas organiseren op zaterdag 3 september een gezellige Boeken- en Platenmarkt in Klarendal. Een gevarieerde markt met allerlei lees- en luisterwaar, toegankelijk voor iedereen van 10.00 – 16.00u.

Ook is er een activiteit voor kinderen: om 12.00u en 14.00u wordt er voorgelezen uit het nieuwe boek ‘Feestaardvarken Leeft!’ over het grote Arnhemse aardvarken.

Harry IJzermans, de huistekenaar van de Wasplaats, komt ter plekke tekeningen maken. Het boekencafé is uiteraard geopend voor lekkere drankjes en meer. Kom je zaterdag 3 september heerlijk struinen langs de kraampjes met boeken en platen?
Adres: Klarendalseweg 477-1 in Arnhem.

Wil je boeken of platen verkopen? Reserveer dan gratis een hele of halve kraam (vol=vol). Je kunt je opgeven in de Wasplaats of via wassen@dewasplaats.nl.

09/09/2022

Live muziek: ‘all dogs go to heaven’

Live muziek in het boekencafé

‘all dogs go to heaven’

Vrijdag 9 september
20.00u

Rauwe akoestische emo-indiefolkliedjes overwoekerd door pure en scherpe melancholie. Met wortels in de punkscene legt all dogs go to heaven een brug tussen pakkende, dromerige gitaarmelodieën en oprechte teksten.

Toegang: gratis

14/09/2022

Live muziek: “Porcapizza” the Recycled Musician

Live muziek in het boekencafé:

“PORCAPIZZA – the one and only one-man-band-recycled-music-show!

Multi-instrumentalist: singer, electric and classical guitar, bass guitar, drums/percussion and producer, with working experience ranging from professional workshops in and out of the educational system with kids of any type and age, to playing hundreds of gigs in several bands (rock, folk, blues, metal, punk hardcore, indie).

Porcapizza’s show is a mixture of music, art and entertainment. This unstoppable one-man-band plays several instruments that he created out of recycled objects such as: a tennis racket, an old typing machine, a telephone etc… Thanks to his ingenious and funny approach, Massimo will guide the audience in an alternative journey through music: improvisation, crowd engagement, hits from the past and present revised through unimaginable instruments … will show what can be done when you combine “thinking outside the box” with a good dose of talent and burning passion for music.

25/09/2022

Pianoconcert – Alexander Chater // Romantische pianomuziek: Schubert, Chopin en Liszt

Klassiek pianoconcert – Romantische piano muziek: Schubert, Chopin en Liszt

Zondag 25 september
12:00u
Toegang: vrij

Over het concert:

Pianist Alexander Chater brengt muziek die honderden jaren geleden werd gecomponeerd tot leven. Hij wil laten zien dat deze muziek enorm sensueel en spannend is, en dat de diversiteit in de klassieke muziek enorm is.

Repertoire:
Schubert- 6 moments musicaux
I Moderato
II Andantino
III Allegro moderato
IV Moderato
V Allegro Vivace
VI Allegretto

Chopin- 2 Nocturnes
Opus 32 no 1
Opus 55 no 1

Liszt
Hongaarse rhapsodie nr 3
Hongaarse rhapsodie nr 5

Liszt- Apres une lecture du Dante (Fantasia quasi sonata)

 

Over het concert:

Alexander Chater begint intiem met de 6 Moments musicaux van Schubert. Het zijn 6 korte stukken die elk een eigen karakter hebben maar die samen verbonden zijn en een verhaal vertellen. De stukken zijn over het algemeen niet aan de dramatische kant maar in nummer 5 ontstaat ineens een uitbarsting waarna Schubert besluit om toch weer rustig te eindigen in de laatste van de set.

De nocturnes van Chopin zijn hoogst romantisch en moeten zorgen voor een nachtelijke sfeer. In de eerste van twee worden we meegevoerd naar een dromenwereld waar we vervolgens toch steeds uit worden gerukt gevolgd door een bijna sarcastisch einde, alsof die droom helemaal niet echt was. De tweede is meer emotioneel en een typisch stuk van Chopin. In de beide stukken is het de bedoeling dat de piano gaat zingen!

De hongaarse rhapsodieën van Liszt hebben een naam gekregen als vrolijke zigeuner muziek maar met de derde en vijfde rhapsodieën wil Alexander laten zien dat deze stukken ook zeer veel diepgang kunnen hebben.
Apres une lecture du Dante is een interessant stuk omdat het gebaseerd is op de goddelijke komedie van Dante. Dit gedicht beschrijft de afdaling en rondreis door de drie fasen van de onderwereld: Inferno (de hel), Purgatorio (het vagevuur) en Paradisum (het paradijs). Liszt was gefascineerd door de goddelijke komedie en heeft er meerdere muziekstukken op gebaseerd. Hij doet dat op een manier waardoor het lijkt alsof het nooit anders had gekund.

 

Over de pianist:

Alexander Chater is van Zuid Afrikaanse afkomst en werd op jonge leeftijd geintroduceerd aan klassieke muziek door zijn moeder en twee grootouders die allemaal uitvoerend musicus zijn. Zijn opa was naast pianist ook musicoloog en componist. Toen Alexander 4 jaar oud was kreeg hij zijn eerste piano en viool-lessen. Voordat hij begon aan zijn studie aan het conservatorium, had hij lessen van Gerenommeerde pianiste Julia Achkinazy.

In 2017 begon hij aan Codarts Rotterdam waar hij klassiek piano studeerde bij Stephane de May. Hij slaagde erin zijn bachelor af te maken in juni 2021. Tijdens zijn studie heeft hij masterclasses gevolgd van diverse pianisten zoals Frank Braley, Nino Gvetadze en Paolo Giacometti.

Hij heeft opgetreden als solist en kamermusicus in diverse locaties en gelegenheden zoals: De Doelen Rotterdam, Muziek in de Voorstraat, Midzomer festival Capelle en diverse kerken in Nederland. Ook heeft hij zijn eigen concert serie ontwikkeld; Fabrieklassiek.

30/09/2022

🏳️‍🌈 Q

Q – Queerparty

Date: Friday 30 September
Location: ABC Libertas
Entry at the door: 5 euro
Time: 20:00 – 00.00

Happy hour 20:00 – 21:00

The First Edition of the Q, a queer party with a mission to get the rainbow back in Arnhem.

Dance, drink and have fun.
But most of all be free.

BE YOU!

30/09/2022

Workshop – Schrijven als spiegel

Schrijven als spiegel

Meer informatie over deze workshop en schrijfsessie volgt.

 

Schrijven als spiegel vindt plaats op vrijdag 30 september van 10.00-12.00 uur.

De workshop wordt gegeven door Judith de Haan, (loopbaan)coach & trainer

Deelname = 25 euro
Meedoen? Stuur een mailtje naar info@judithcoach.nl
Website – www.judithcoach.nl
Instagram – https://www.instagram.com/judithcoach.nl/