Een afbeelding van het interieur van libertas
Een afbeelding van het interieur van libertas
Een afbeelding van het interieur van libertas
Een afbeelding van het interieur van libertas

Alle events

05/02/2023

Klassiek pianoconcert: Rachmaninoff, Schubert & Gubaidulina

Klassiek pianoconcert door pianist Myrto Tzelisi

*Zondag 05 februari
*15.00
*Toegang: vrij

Het programma duurt één uur en bestaat uit twee Preludes van S. Rachmaninoff en twee monumentale werken van F. Schubert en S. Gubaidulina.

Deze stukken zijn vol klankkleuren, nuances en muzikale ideeën die uitgewerkt worden door meesters van muziekcompositie.

  1. Rachmaninoff – Prelude Op. 32 N. 5
  2. Schubert – Sonate D 959 in A majeur
  3. Rachmaninoff – Prelude Op. 32 N. 12
  4. Gubaidulina – Chaconne

Over de pianist:

Myrto Tzelisi, geboren in Rethymno, Kreta, begon op 7-jarige leeftijd met pianospelen op Monochordo Conservatorium. In 2012 behaalde ze haar piano Degree met Cum Laude onder leiding van E. Featham. Ze vervolgde haar muziekstudie aan het Attiko Conservatorium in de klas van D. Mallouhos en in 2014 behaalde ze daar haar diploma Cum Laude. Tegelijkertijd studeerde ze natuurkunde aan de Universiteit van Athene. In 2018 voltooide ze haar Master pianostudie bij Martijn van den Hoek aan HKU Utrechts Conservatorium en daarna volgde ze een contractstudie bij Stephane de May op Codarts Rotterdam. Myrto heeft met succes deelgenomen aan nationale competities zoals FILONAS (2014) maar ook aan concerten en festivals in Griekenland, Nederland en Spanje, zoals de Liszt Week (Tivoli Vredenburg). Haar passie voor communiceren via muziek maakt haar een actieve kamermuziekspeler en pianobegeleider met jarenlange ervaring in het werken met zowel instrumentalisten en vocalisten als met kerkkoren.

Myrto: “Mijn doel is al die speciale ‘pianistische’ momenten van de preludes te laten horen en het publiek door de verfijnde structuur van de sonate te leiden. Daarnaast wil ik de virtuose chaconne uitvoeren, een stuk van enorme belang voor de 20e eeuwse muzikale taal. Ik vind het ook belangrijk mijn eigen verhaal over deze muziek te vertellen en mijn enthousiasme met de mensen te delen. “

08/02/2023

Live muziek: Maanzusters – Mag het licht aan op de diepgang? 💡

Muzikaal duo – Magische muziek

* Woensdag 8 februari
* 20.00u
* Toegang: vrij

Naomi en Rosa (student creative writing & zang ArtEZ)  vormen het muzikale duo ‘Maanzusters’ sinds 2020. Samen proberen zij de magie in de werkelijkheid te vangen in hun muziek. Hun eerste album hebben ze gemaakt in een boshutje in Zweden.

Soms beginnend bij een gedicht van Naomi, soms bij een melodie van Rosa op de harp of gitaar, zo creëren zij hun soft-indie nummers, die ze vaak tweestemmig zingen. Hun idolen in de muziek zijn Sufjan Stevens en AURORA.

11/02/2023

Raw Vegan Proeverijtje

Kom de hele dag zoete en hartige lekkernijen van ‘Raw with Grace’ proeven!

“ It’s not about food in your life,
It’s about life in your food”
(Hippocrates)

De Raw Vegan keuken is plantaardig, niet bewerkt en niet verhit boven  42-48C.
Hierdoor behoudt de voeding alle enzymen, en de meeste vitaminen en mineralen.
Alle producten zijn gemaakt op basis van verse en gedroogde groente, fruit, noten, zaden en superfoods. Ze bevatten geen gluten, lactose en geraffineerde suiker.
Je kunt zoete en hartige lekkernijen proeven zoals: bliss balls, truffles, taartjes, krakers, kaas en nog veel meer.

Kom langs en ontdek het leven in jouw eten!

15/02/2023

Live muziek – Eddie Solomon

Live concert – Eddie Solomon: violist, gitarist en zanger

*15 februari
*20.00u
*Toegang: vrij

Intieme akoestische emotionele songs die je eventjes stil maken en je laten bezinnen over het leven, de liefde en de dood. Eddie Solomon spreekt met zijn viool, laat hem huilen en betovert je. Zijn muziek is dan weer stil, dan weer sterk en krachtig, maar altijd origineel.

Met zijn loopstation creëert Eddie Solomon een intieme sound. Eerlijke songs die je bij je kladden grijpen en je ontroeren. Hij is gewapend met akoestische gitaar, viool en een krachtige stem. Veel liedjes gaan over de liefde, maar ook over de dood, soms in het Engels, soms in het Nederlands. Poëtische teksten, met een diepere laag en betekenis. Zijn stemgeluid en muziek doen soms denken aan Jim Morrison, maar de viool geeft het een verrassende wending.

Over Eddie Solomon:

Eddie Solomon zingt Engelstalig en Nederlandstalig en is beïnvloed door de muziek van o.a. Scott Walker, Jeff Buckley, Nick Cave en The Doors.

De mensen die luisteren naar Eddie Solomon worden vaak gegrepen door het verrassende vioolspel. Een concert is een intense beleving. Het is dynamisch en zijn muziek blijft telkens boeien door een gevarieerde structuur en melodische opbouw. Verder tovert Eddie Solomon een gehele one-man show tevoorschijn met zijn loopstation. 

17/02/2023

POP-UP – Vegan Dinner

Vegan Dinner – Pop-up door B&J Huisgemaakt

Vrijdag 17 februari – vegan Indiase curry, met bijgerechten

B&J koken graag lekker, gezond, duurzaam en mooi eten met verse ingrediënten – vaak wildgeplukt of uit hun moestuinen.

Voor het pop-up vegan dinner in februari stellen ze weer een smaakvol en gezond menu voor je samen: verrassend en passend bij al je goede voornemens!

Prijs per persoon: € 17,50-
Vroege of late eter?
Reserveer je tijdvak: 17-19u óf 19-21u

Om zeker te zijn van een maaltijd en tafeltje, reserveer via:

  • mailtje naar: info@abc-libertas.nl
  • bellen of appen naar: 06-33990754

HET MENU

Vegan Indiase curry, met bijgerechten

*Meer informatie volgt binnenkort

 

19/02/2023

Ontmoetingsdiner – voor en door buurtbewoners

Omdat het veel gezelliger is om samen te eten!

*Zondag 19 februari
*19-20u
*Aanmelden bij De Wasplaats

In samenwerking met De Wasplaats: gratis warme maaltijd (kan ook vegetarisch) voor en door buurtbewoners van Klarendal.

Locatie: ABC Libertas, Klarendalseweg 477-1

Aanmelden bij De Wasplaats, Klarendalseweg 439

24/02/2023

Live muziek: LONNY – French Folk

Franse, pure folk-muziek van Louise Lhermitte

* Vrijdag 24 februari
* 20.00u
* Toegang: vrij

Onder de noemer “Lonny” maakt de 28-jarige Francoise Louise Lhermitte naar eigen zeggen “not-so-sad love songs”, een verzameling intieme en herkenbare gevoelens over wegebbende liefde, verlorenheid en de diepte van eenzaamheid. Verpakt in een atmosferisch folk-jasje, spontane oprechtheid en een tijdloze puurheid doen de songs dikwijls denken aan het kruisgebied tussen artiesten als Joan Baez, Barbara, Joni Mitchell, Leonard Cohen en Patti Smith.

Over de artiest:

Geboren in de bergen en opgegroeid in Parijs wist Louise altijd al dat muziek voor haar een uitweg zou zijn om zichzelf te uiten. Ze studeerde zang en alt-viool, maar het was pas toen de muziek haar naar het Canadese Quebec bracht voor een tour met Florent Bretonnier (a.k.a. Refuge) dat ze besloot zelf ook in het Frans te schrijven. Deze ontdekkingstocht leidde tot de kennismaking met de tevens uit Quebec afkomstige Jesse Mac Cormack, waarmee ze uiteindelijk haar debuutalbum “Ex-Voto” produceerde. Een album dat onder het label “Un Plan Simple” door Sony gedistribueerd werd en in korte tijd veel lovende kritiek ontving en inmiddels meer dan een miljoen streams heeft aangetikt. Lonny, een naam die momenteel in Nederland misschien nog weinig zegt, maar daar zou zomaar snel verandering in kunnen komen!

28/02/2023

Live muziek: Jaco Dekker

Instrumentale muziek van de LP “Uitspelen en Loslaten”
*28 februari
*20.00
*Toegang: vrij
Jaco Dekker zal vanavond muziek spelen van zijn lp Uitspelen en Loslaten. De muziek werd geschreven over een periode van 10 jaar. Iedere keer kwam er weer iets anders leuks op zijn pad waardoor het plan meerdere malen in de ijskast belandde.

In 2018 ontdooide het plan echter voldoende. De Knight Area Productions Studios te Boskoop werd een aantal keren geboekt om dan nu toch echt de stukken uit te spelen en daarna los te laten in de wereld. Door een situatie waar we allemaal last van hebben gehad moest de presentatie uitgesteld worden. In september werd dit voor een uitverkochte cultuurschuur alsnog werkelijkheid.
Zijn muziek kenmerkt zich door kleurrijke harmonieën waarin de melodie centraal staat. Zowel in zijn pianostukken als in zijn fingerstyle stukken (stijl waarin meerdere partijen tegelijkertijd worden gespeeld op één gitaar). Hoewel er geen zang aan te pas komt zijn de melodieën avontuurlijk en dromerig en nemen u even mee naar een andere wereld.