Een afbeelding van het interieur van libertas
Een afbeelding van het interieur van libertas
Een afbeelding van het interieur van libertas
Een afbeelding van het interieur van libertas

Alle events

29/11/2023

Spraakwater

Spraakwater: woensdag 29 november | 20.00u

Spraakwater is terug!
Met nieuwe verhalen, nieuwe sprekers en Terra als uw gastvrouw.

Schrijvers van Creative Writing hebben hun keeltjes gesmeerd, hun teksten gerepeteerd en sloven zich opnieuw uit voor het Libertaspubliek.

De sprekers van deze editie worden hier bekend gemaakt.

03/12/2023

Klassiek concert: Berber Vis en Hanke Scheffer

Klassiek concert: zondag 3 december | 20.00u | Berber Vis en Hanke Scheffer

How beautiful is night!

De winter arriveert. Dagen worden korter en geven ruimte aan de wonderschone nacht. Stille voetstappen klinken in de lang vergeten sneeuw.

Arnhemmers Berber Vis (mezzosopraan) en Hanke Scheffer (piano) brengen een ode aan de donkere winterdagen. Wat is de nacht magisch en wat kan sneeuw mooi klinken. Liederen van onder andere John Cage, George Crumb en Alma Mahler brengen de boeken van Libertas in beweging. Teksten van James Joyce, Sara Teasdale en Robert Southey komen tot leven tijdens dit sfeervolle winterconcert.

www.berbervis.nl

www.hankescheffer.com

16/12/2023

Warme Winterroute: Kids Kerstconcert

Warme Winterroute: zaterdag 16 december | 10:00 – 12:00u | Kids Kerstconcert

Op 16 december gaan de leerlingen van de Muziekleraar kerstnummers spelen in het gezellige boeken café ABC Libertas. Dit is een onderdeel van de Warme Winterroute in de wijk Klarendal. Iedereen kan weer meezingen met de klassieke kersthits! Het Kids Kerstconcert begint om 10:00 en eindigt om 12:00.

16/12/2023

Warme winterroute: Warme winterverhalen

Warme Winterroute: zaterdag 16 december | 15:00 – 16:00u | Warme winterverhalen op een koude middag

“Warme winterverhalen op een koude middag”

Verhalenverteller Paul Groos vertelt vrieskoude verhalen vol sneeuw waar je het warm van krijgt. Met een bijzondere versie van hét kerstverhaal en andere gezellige, winterse sprookjes en legenden van over de halve wereld brengt hij je helemaal in de decembersferen. Kom lekker warm luisteren! Alleen het haardvuur moet je er zelf nog bij denken.

Toegang: pay-what-you-can
Leeftijd: 6+

16/12/2023

Warme Winterroute: Drag Your Own Kerststukje

Warme Winterroute: zaterdag 16 december | 20:00 – 22:15u | Drag Your Own Kerststukje

Na het grandioze succes van Drag Your Own Kerststukje Season 1 komen de zusjes Pleasure deze kerst bij jullie terug. Onder artistieke & professionele begeleiding van deze twee kerstdeskundigen ga jij een kerststukje maken tijdens een complete avond uit met liedjes en drag performances. En ook dit jaar zijn er weer prijzen te winnen.

Neem je leukste kerst rommeltjes mee voor een 2e leven! Denk aan; kerstbal, kerstslinger, Kerstkaarten, Kerststal, Kerstlint, Kerstornament, Kerstcd, Kerstdecoratie. Wij zorgen voor: gezelligheid, glitter & glamour, oase, dennentakken en een kaars
Het event is geschikt voor iedereen maar er is een beperkt aantal plaatsen dus koop snel je kaartje! Deze zijn te koop via thepleasuresisters@gmail.com

Wanneer: zaterdag 16 december
Waar: abc Libertas
Inloop: 20:00
Aanvang: 20.30
Eindtijd: ong 22:15 maar je mag blijven borrelen
Prijs: 12,99

22/12/2023

Thema avond theater: Opgebrand

Thema avond theater: vrijdag 22 december | 20:00 – 23.00u | Opgebrand

Ho Ho Ho maar weer. Kompagnie Kistemaker host Opgebrand, een lichte avond over de lows van het leven. Als je de vooravond van de Kerstvakantie al op je tandvlees loopt, dan ben je bij ons aan het juiste adres. Vier met ons de overprikkeling op de dag met het minste zonlicht. Fijne feestdagen!

Wat kan je verwachten?

Burn Out Band – Kompagnie Kistemaker

Deze band met ervaringsdeskundigen, onder leiding van spreekstalmeester Karlijn Kistemaker, neemt je in een aantal nummers mee door het fenomeen burn-out. Een muzikale trip waarin we dát verklanken wat moeilijk gezegd kan worden. Want burn-out, het is en blijft een taboe. Verwacht herkenbare levensverhalen verpakt in pompende pophits en zalvende samenzang. Laat je raken door onze persoonlijke ontboezemingen, met een vleugje ironie.

Het Arnhemse Kompagnie Kistemaker is een theatergezelschap dat documentaire voorstellingen maakt, altijd vertrekkend vanuit persoonlijke verhalen. Met kwetsbaarheid, zelfspot en een bak muziek. www.kompagniekistemaker.nl

Ballast Bingo Waar wil je dit jaar nog vanaf? Dat erfstuk van je tante? Die afzichtelijke vaas? Of dat kerstpakket van je baas? Haal de Marie Kondo in je naar boven en neem die spullen mee waar je maar al te graag zonder kan. En neem iets anders leuks mee naar huis! Speel mee met de Ballast Bingo met een prijzentafel vol andermans trash en jouw mogelijke treasure!

Tekstlezing Bunker – TG ECHO Bunker gaat over teruggetrokken mensen die niet meekomen in de maatschappij. Uw voorgangers in de donkerte zijn Anna Schoen en Pauline Greidanus. Professioneel depressief én professioneel acteur. Zij lezen een fragment van Bunker, de tekst voor hun nieuwe productie. De tekst komt uit de pen van theatergezelschap Iona&Rineke. Zij maken in 2023 en 2024 verschillende projecten over ziekte en gezondheid.

Punk-poëtisch, activistisch en eigentijds: dat is Theatergroep ECHO. Met nieuw geschreven teksten, die altijd een beeldende en fysieke vertaling krijgen. ECHO onderzoekt de vraag ‘Hoe ons te verhouden tot het ogenschijnlijk maakbare leven?’ www.tgecho.com

Burn Out Bar De hele avond is de bar open, met vlammende hapjes. Je kan met ons dansen tot middernacht. En daarna, hup hup, verkwikt naar het kerstdiner!

23/12/2023

Live muziek: EP release Caroline Rutten

Live muziek: zaterdag 23 december | 20:00u | Caroline Rutten

Caroline Rutten ‘C’est ma vie’ album release.

Op 17 november bracht Caroline Rutten haar debuut EP ‘C’est ma vie’ uit, waarin ze een brug slaat tussen het Franse chanson en het Nederlandstalige luisterlied.

In het progamma ‘C’est ma vie’ verhaalt Caroline over de betekenis die de chansons hebben in haar eigen leven. Laat je meevoeren door de nostalgische klanken van chansons van onder andere Aznavour, Brel en Piaf.

Caroline wordt begeleid door haar band bestaande uit Dirk Overbeek op accordeon, Hugo Filius op piano en Floris-Jan van den Berg op contrabas. In 2019 won Caroline Rutten de 35e editie van het Concours de la Chanson Alliance Française. Sindsdien vertolkt ze samen met haar band het chanson door heel Nederland.

Bekijk hier alvast een voorproefje: YouTube

10/01/2024

Tandem – Language Café

Tandem Language café: woensdag 10 januari | 19.30u – 22.00u

SPEAK. DRINK. LEARN.

Are you looking for an occasion to practice your language skills?
From Dutch to Spanish. From Turkish to Japanese. From beginners to advanced.

Come and join the conversation!


SPREEK. DRINK. LEER.

Ben je op zoek naar een gelegenheid om je taal skills te oefenen?
Van Nederlands tot Spaans. Van Turks tot Japans. Van beginner tot gevorderde.

Kom erbij en neem deel aan het gesprek!